levis1

20160715-thumb_DSC_0302_1024

levis3

20160715-thumb_DSC_0024_1024

I am truly a Levi’s girl in the summer! It’s always my go-to when I don’t know what to wear, or if it’s too warm so you just wanna’ wear something casual. I did two pair of shorts on my own this summer as Anders had some old jeans laying around that he didn’t fit anymore (miracle that I do then!, haha), and it’s super easy to do yourselves!

 1. Cut of majority of the pants so they are easier to work with (about over the knee)
 2. Put on the pants and draw with a pencil the type of shape you want on your shortsI drew mine in a diagonal line, so they are the shortest at the side of the hips and go downwards both in the front and back. I think the diagonal type is very flattering for most body types so that’s the one I went for.
 3. Time to cut again, but I suggest you cut the pant a little bit longer than what you draw in case you make an mistake – especially on the back as you don’t what your butt to be hanging out when you’re wearing the shorts
 4. Fold over the shorts from the middle to make sure they are even on each side
 5. Put on the shorts and make any adjustments if needed
 6. Throw them in the wash to get the ripped look
 7. TA-DA! You’re ready to go! 

I suggest that you check with your boyfriend, parents, actually all family/friends that might have still have the good levi’s from the 70’s laying around. Mine belonged to Anders’ father once, so they are quite old and super cool! I hope you enjoyed this post. Btw, sorry for the mess in the background. Xx, Sara 

 

// Jeg er virkelig en Levi’s tøs om sommeren! Jeg går altid efter mine Levi’s, hvis jeg ikke ved, hvad jeg skal tage på, eller hvis det er for varmt så man har lyst til at være casual. Jeg har selv lavet to par shorts denne sommer, da Anders havde  nogle gamle jeans liggende som han ikke passer længere (det er et mirakel at jeg så gør!, haha). Det er super nemt at lave dem selv! 

 1. Klip størstedelen af buksebenet af, så de er nemmere at arbejde med (klip lidt over knæet)
 2. Tag bukserne på og tegn med en kuglepen (eller hvad du har) den form, du ønsker dine shorts skal have 

  Jeg tegnede mine i en diagonal linje, så de er kortest på siden af hoften og går i en linje nedad både foran og bagved. Jeg synes, at denne diagonale form passer til de fleste kropstyper og får benene til at se længere ud – så det er den form, jeg gik efter.

 3. Tid til at klippe igen – men jeg foreslår at du klipper et stykke længere nede end hvad du har tegnet, i tilfælde af at du laver en fejl. Specielt bagpå da man ikke gider af bagdelen titter frem, når man har shortsene på
 4. Fold shortsene fra midten for at sikre dig, at de er klippet ens på hver side 
 5. Tag shortsene på og lav de sidste rettelse, hvis det er nødvendigt 
 6. Smid shortsene i vaskemaskinen for at få et ‘ripped look’ 
 7. TA-DA! You’re ready to go! 

Spørg venner og familie om de ikke har nogle gamle levi’s liggende – forhåbentlig har dine forældre nogle par liggende helt tilbage fra 70’erne. Jeg fik mine fra Anders, som har fået dem af hans far, så de er ret gamle og så cool! Jeg håber, I kunne lide dette opslag. Btw, undskyld for rodet i baggrunden. Xx, Sara

Share: