thumb_DSC_0217_1024

Yesterday, we went to Portovenere – a small fishing village between La Spezia and Cinque Terre in the Northeast of Italy. We went there with the purpose of hiking the cliffs facing to the ocean, but also spend some time in the charming little village. Click to see more photos …

Igår besøgte vi Portovenere – en lille fiskerby mellem La Spezia og Cinque Terre i det nordøstlige Italien. Vi tog dertil for at tage på vandretur på klippesiderne, der står helt ud til havet, men vi fik også mulighed for at tilbringe lidt tid i den charmerende, lille by. 

thumb_DSC_0214_1024

thumb_DSC_0227_1024

thumb_DSC_0225_1024

thumb_DSC_0254_1024

Our destination-goal was the top of the steep cliff you can see on the above picture – And the view from up there was of cause amazing!! It’s was quite a steep and exhausting road up there but it was without doubt worth it! 

Vores mål var toppen af den stejle klippe, man kan se på billedet ovenover her – Og udsigten deroppe fra var selvfølgelig fantastisk! Det var en meget stejl og hård tur derop, men det var uden tvivl det hele værd! 

thumb_DSC_0235_1024

thumb_DSC_0203_1024

thumb_DSC_0236_1024

thumb_DSC_0244_1024

In my family we’ve always gone on hikes or on long walks when we’re vacationing. I really enjoy it – it’s such a great way to see the surroundings, the nature and a great way to spend time with each other. And at the same time, you get your heart pumping while hiking, so it’s actually a fun way of exercising. 

As always, we rewarded ourselves with some Italian ice cream and coffee when we came down from the mountain, back to Portovenere again. 

I vores familie tager vi altid på små vandreture, når vi er på ferie. Jeg elsker virkelig vores ture – det er så god en måde at se naturen og omgivelserne på og en god måde at tilbringe tid med hinanden. Og samtidig får du pulsen op, så det er rent faktisk sjov motion?! 

Som altid efter en vandretur, belønnede vi os selv med italiensk is og kaffe, da vi kom ned fra bjerget til Portovenere igen. 

thumb_DSC_0283_1024

thumb_DSC_0287_1024

thumb_DSC_0246_1024

thumb_DSC_0272_1024

thumb_DSC_0199_1024

Portovenere is a charming and beautiful city, with the colourful houses! The narrow and a bit crooked buildings are placed close together in a mix of all colours – from red, pink, orange and yellow to green and blue colours.
The city really offers the essence of Italian charme with it’s authenticity and atmosphere. The seafront promenade  is filled with ice cream stands and restaurants with fresh fish on the menu, and inside the city’s narrow streets are small stores with local specialties.  

Portovenere er en virklig charmerende og smuk by med alle dens farverige huse! De smalle og skæve bygninger are placeret helt tæt opad hinanden i et farvespil af rød, lyserød, gul, gren og blå.
Byen byder virkelig på italienske charme med sin autencitet og atmosfære. Havnepromenaden er fyldt med isbutikker og restauranter med frisk fisk på menuen, og inde mellem byen smalle gader er der små butikker med lokale specialitet, så man virkelig kan gå på opdagelse. 

 

thumb_DSC_0278_1024

thumb_DSC_0302_1024

thumb_IMG_6558_1024

thumb_DSC_0305_1024

Today, I am going to spend some time on preparation for my upcoming exams in May and June. Hopefully I will be able to do it outside on the sunny terrace!

You can follow my daily life on Instagram @sarakirstine

I wish you a great weekend! // Sara Kirstine  

I dag skal jeg bruge på at læse op til mine eksamener, der kommer her i maj og juni. Forhåbentlig kan jeg dog sidde udenfor i solen og gøre det! 

Jeg håber, I får en skøn weekend, og forårssolen er kommet frem i Danmark! // Sara Kirstine. 

Share: